Over ons

De Muldermolen

De Muldermolen,

van vroeger…

De “oude” Muldermolen, die omstreeks 1331 gebouwd is, was een onderslag watermolen die diende als korenmolen om graan te malen. Dit pand bevond zich ten Westen van de Mulderplas. Eind jaren ’50, begin jaren ’60 werd het gebied rondom het pand opgekocht door de Staatsmijnen. De bewoners van het pand, de Familie Houben, werden in de gelegenheid gesteld om een nieuw pand te bouwen. Zodoende werd de huidige Muldermolen in 1948 gebouwd.

…. naar nu!

Momenteel is het gebied onderdeel van het Geleenbeekdal project, ook wel bekend als Corio Glana project. Dit heeft ervoor gezorgd dat het gehele gebied aangepakt wordt. Zo worden er verschillende wandelpaden aangelegd, wordt de Geleenbeek opgeknapt en is de oude slikvijver veranderd in een visvijver. Tot en met oktober 1996 gebruikte familie Houben een deel van het pand onder andere als Boerenbond. In 2013 hebben wij het pand gekocht, met het idee hier een horecagelegenheid te starten. In oktober 2014 zijn wij van start gegaan met het uitwerken van ons businessplan. Vervolgens zijn we in april 2015 begonnen met de verbouwing.

Na bijna 1 jaar verbouwen is de voormalige boerenbond opgeknapt tot brasserie en in maart 2016 zijn de deuren open gegaan.

Na een goede start met een zonnige zomer en veel tevreden gasten, zijn we in november 2016 begonnen met de verbouwing van het oude molengedeelte. In juli 2017 zijn in dit gedeelte twee appartementen gerealiseerd. Het zijn twee luxe appartementen met een oppervlakte van ieder 65 m2, voorzien van keuken, ruime woonkamer, bubbelbad/whirlpool en ruime tuin/dakterras. Voor meer informatie over de appartementen kunt u terecht bij Severine.

Onze ambitie…

Onze ambitie is om 90% van onze gerechten zelf te bereiden, te werken met eerlijke producten en tevens streekproducten te gebruiken. Zo wordt een groot deel van onze gerechten zelf bereid in onze keuken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onze soepen, gehaktballen, tonijnsalade en kippenpasteitje. Daarnaast werken wij met Canisius stroop uit Schinnen, schenken wij onder andere Alfa bier en worden al onze koffies gemaakt van illy koffiebonen.

Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek aan ons zo prettig mogelijk te maken en de innerlijke mens te verwennen.

Geniet, en laat het u smaken!

Severine Ruijters en het gehele Muldermolen Team

 Wist u dat

• De “oude” Muldermolen (est. 1331) in De Mulderplas ligt?

• Dat brasserie, brouwerij betekent?

• U bij ons ook buiten de openingstijden kunt reserveren?

• Honden bij ons ook naar binnen mogen?

• Wij e-bike oplaadpunten hebben?

• Wij ook een facebook pagina hebben? www.facebook.com/demuldermolen

• Elk tafeltje een dubbele wandcontactdoos heeft. Ideaal voor flexwerkers.