Over ons

Over ons

De Muldermolen

Laten we beginnen met ons zelf voor te stellen. Wij zijn Myckel de Vries (33) en Severine Ruijters (31) en samen met onze dochter Chloé zijn wij de trotse eigenaren van De Muldermolen.

Wij hebben allebei jarenlang naast onze studie in de horeca gewerkt en wij hebben ook beide een toeristische opleiding afgerond. Tijdens onze studie en werk in de horeca hebben wij elkaar leren kennen. Gelukkig hadden we allebei dezelfde droom: het starten van een eigen horecazaak.

Toen we in 2013 De Muldermolen kochten, kwam er een begin aan het verwezenlijken van onze droom. In eerste instantie hebben we het woongedeelte opgeknapt en in 2015 zijn we begonnen met het verbouwen van het voormalige Boerenbond gedeelte tot Brasserie. Een jaar later, in maart 2016, was het dan zover: de Brasserie was klaar en de deuren konden open.

DE BRASSERIE:

De Muldermolen is gebouwd in 1948 en diende destijds als molenpand waar graan gemalen werd. In het gedeelte waar momenteel de Brasserie gevestigd is, was vroeger de Boerenbond. Hier werden de zakken meel, hondenvoer, kippengaas etcetera verkocht. Dit geheel werd gerund door de vrijgezelle broers van de Familie Houben. De Boerenbond is uiteindelijk in 1996 gesloten.

Momenteel is het gebied onderdeel van het Geleenbeekdal project, ook wel bekend als Corio Glana project. Dit heeft ervoor gezorgd dat het gehele gebied aangepakt wordt. Zo worden er verschillende fiets- en wandelpaden aangelegd, wordt de Geleenbeek opgeknapt en is de oude slikvijver veranderd in een geweldig mooie visvijver.

In 2013 hebben wij het pand gekocht, met het idee hier een horecagelegenheid te starten en een B&B te beginnen. In oktober 2014 zijn wij van start gegaan met het uitwerken van ons businessplan. Vervolgens zijn we in april 2015 begonnen met de verbouwing van de oude boerenbond tot brasserie.

Na bijna 1 jaar verbouwen was de voormalige boerenbond opgeknapt tot brasserie en in maart 2016 zijn de deuren open gegaan.

Brasserie De Muldermolen is een knusse brasserie met 50 zitplaatsen binnen, 20 zitplaatsen in het paviljoen en ’s zomers kunnen er zo’n 100-120 gasten plaatsnemen op ons ruime terras met uitzicht over De Mulderplas.

Onze menukaart is zeer gevarieerd en biedt met name uitgebreide lunchgerechten en een tiental dinergerechten.

Ook voor intieme feestjes en partijen bent u bij ons aan het juiste adres. Ons enthousiaste personeel zal ervoor zorgen dat u kunt genieten van een heerlijke avond.

Uiteraard stellen wij onze zaak ook beschikbaar voor babyborrels, trouwfeesten, koffietafels en dergelijke. Kortom, heeft u iets te vieren en bent u op zoek naar een gezellige, knusse ruimte? Neem dan contact op met Severine Ruijters en dan zullen wij een afspraak maken om te bekijken wat uw wensen zijn en hoe wij daar invulling aan kunnen geven. 046-423 48 14 / info@demuldermolen.nl.

 Wist u dat

• De “oude” Muldermolen (est. 1331) in De Mulderplas ligt?

• Dat brasserie, brouwerij betekent?

• U bij ons ook buiten de openingstijden kunt reserveren?

• Honden bij ons ook naar binnen mogen?

• Wij e-bike oplaadpunten hebben?

• Wij ook een facebook pagina hebben? www.facebook.com/demuldermolen

• Elk tafeltje een dubbele wandcontactdoos heeft. Ideaal voor flexwerkers.

[/col] [/row]