Wandelen

De omgeving

SCHINNEN

De omgeving

Om te zien

FABRITIUSHUIS

Het Fabritiushuis stamt uit de 17e eeuw en is daarmee één van de oudste monumenten van Schinnen. Dit pand wordt tegenwoordig gebruikt als woonhuis en kantoorruimte.

KASTEEL TERBORGH

Kasteel Terborgh stamt ook uit de 17e eeuw en samen met de watermolen die ernaast ligt behoort het kasteel tot rijksmonument. Een deel van de gebouwen wordt gebruikt als vakantie appartement en in de kasteelboerderij is Gasterij Terborgh gevestigd.

KASTEEL AMSTENRADE

Kasteel Amstenrade stamt uit de 18e eeuw. Het kasteel wordt momenteel bewoond en is op aanvraag in groepsverband (minimaal 10 personen) te bezichtigen.

De omgeving

Om te doen

ALFA BROUWERIJ

De ALFA Brouwerij is in 1870 opgericht door de heer Joseph Meens. Alfa bier wordt gebrouwen met water uit een eeuwenoude bron, hiermee is de ALFA brouwerij de enige brouwerij in Nederland die voor het bierbrouwen gebruik maakt van bronwater. Klik hier voor het boeken van een rondleiding bij de brouwerij.

CANISIUS STROOPFABRIEK

De Canisius Stroopfabriek vierde in 2003 haar 100-jarig bestaan en is destijds door Koningin Beatrix benoemd tot hofleverancier. De stroopfabriek produceert naast de bekende Rinse appelstroop ook peren-, appel/peren- en biologische stroop. Ook in de Canisius Stroopfabriek kunt u een rondleiding boeken, eventueel in combinatie met de Alfa brouwerij.

KASTEEL DOENRADE

Kasteel Doenrade is gebouwd rond 1117 en daarmee één van de oudste kastelen van Limburg. Jarenlang is het kasteel bewoond door adellijke families. Vanaf 1925 heeft het kasteel meerdere functies gehad. Zo heeft het tussen 1925 en 1987 dienstgedaan als nonnenklooster, politieschool, meubelzaak en restaurant. Van 1987 tot 1991 heeft het pand leeg gestaan en in 1991 is men begonnen met de renovatie. Sinds 1993 doet Kasteel Doenrade dienst als hotel en restaurant.